1%

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület adószáma:

18110685-1-41

Köszönjük, hogy tavaly nekünk ajánlotta személyi jövedelemadója 1 százalékát. Kérjük, segítse idén is a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület céljainak mPME plakátegvalósulását!

Európában nálunk a legrosszabb a parlagfű-helyzet, mert az ország teljes területe fertőzött. A parlagfű-allergia kétmillió honfitársunk életét keseríti meg évente. A betegség nem válogat, nem tesz különbséget jók és rosszak, gazdagok és szegények, jobboldali és baloldali között. Az ország ötöde érintett, talán Ön, családtagjai, esetleg barátai is? Akkor Önnek sem mindegy, hogy a parlagfű-mentesítés milyen hatékonysággal valósul meg az Ön környezetében!

Ha tenni akar a helyzet javításáért, akkor ajánlja fel személyi jövedelemadója 1 százalékát az 18110685-1-41 adószámra, a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület számára.

Tavaly az Önök adófelajánlásából üzemeltettük az ingyenes parlagfű zöldvonalunkat (06-80-204355), fogadtuk és továbbítottuk az illetékes hatóságok felé a parlagfűvel kapcsolatos észrevételeiket. Terepbejárásokat tartottunk, fertőzött területeket fedeztünk föl, és igyekeztünk a médiát az ügy mellé állítani. Részt veszünk az Allergia-parlagfű kerekasztal tevékenységében, ahol politikusok, szakemberek és érdeklődő állampolgárok közösen keresik a megoldást.


 

Tájékoztatás a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesületről és munkájáról

Az egyesület 11. dia993-ban alakult. Jelenleg 200 tagja van.

Elnöksége: Dr. Juhászné Halász Judit elnök, tagok: Dr. Bérdi Eszter, Dr. Endre László.

Az egyesület fő célja a leggyakoribb légköri allergén, a parlagfűpollen koncentrációjának csökkentése. A parlagfű az amerikai kontinensről behurcolt, invazív gyom, a Kárpát-medencében természetes ellensége nincs. Magyarországon jelenleg több százezer hektáron egyeduralkodó. A növény a feltúrt, bolygatott talajt kedveli. A védekezés ellene a természetes növénytakaró óvása, a kaszálás, a kisebb állományok gyökeres kihúzása. Pollenje minden évben két millió embernek okoz allergiás, asztmás tüneteket, ezért az ellene való védekezést, a növény irtását törvény írja elő.
A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület tevékenységi köre

  • a parlagfű-probléma állandó nyilvánosság előtt tartása: kampányok, helyszíni bejárások, sajtóközlemények, lakossági felhívások, rendezvények szervezése,
  • a szezonban alkalmankénti terepi parlagfű-felmérés,
  • a lakosság naprakész tájékoztatása a www.pme.hu honlapon keresztül,
  • ingyenes parlagfű-vonal üzemeltetése a 06-80-204355 telefonszámon a nyári-őszi félévben,
  • együttműködés országgyűlési képviselőkkel, a kormányzat parlagfű-problémákkal foglalkozó hivatalainak munkatársaival, önkormányzatokkal, civil zöld szervezetekkel,
  • részvétel az Allergia-parlagfű kerekasztal munkájában.

Közhasznúsági jelentések:

Legutóbbi bejegyzések

  1. Frissült a honlap Frissült a honlap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva